zaterdag 16 oktober 2010

Ding 12 Twitter; Iets voor u?

Mij niet gezien, had ik van te voren besloten maar ik doe toch mee. Omdat ik nieuwsgierig ben hoe het werkt, en omdat ik denk dat er ook andere kanten zitten aan Twitter behalve de prietpraatjes.Het account aanmaken lukte wel maar niet zonder slag of stoot, er kwam steeds een ander email adres te staan, ik begreep er niks meer van, maar de volhouder wint!!

Twitter staat bekend als een van de 'social media' op internet waarmee mensen korte berichten met elkaar kunnen uitwisselen, velen hebben deze dienst ook op de mobiele telefoon.In het NHD las ik van de week: Twitter wordt ook ingezet bij het snel verspreiden van opsporingsberichten. Bij overvallen in Hoorn en Heerhugowaard is hiervan deze maand gebruik gemaakt.In Noord-Holland Noord staat het nog in de kinderschoenen.

Bij een overval op een geldtransport werd wel een melding gedaan met het signalement van de daders maar er werden geen aanhoudingen verricht. In andere delen van het land leidt het wel al tot succes.Amber Alert, de dienst die snel informatie verspreidt over vermiste kinderen maakt ook al gebruik van Twitter.

Vincent Everts vergelijkt in z'n filmpje voor het tv programma Kassa, Twitter met een digitale kroeg, Mmm, ik ben voor mij persoonlijk nog steeds niet overtuigd. Voor de bibliotheek kan ik me voorstellen dat het handig is om lezingen, workshops of nieuwe materialen aan aan te kondigen. Al met al toch wel iets positiefs over Twitter, maar ik blijf het een vluchtig medium vinden waar volgens mij snel op gereageerd moet worden anders is het al gauw oud nieuws, maar om nou tussen de bedrijven door je Tweets in de gaten te houden???'Iets voor U ?
En hier heeft u dus een gecombineerd radio-,teevee-,cassettetapedeck-,ultraroodoven-,hoogtezon-, en wekkerklokcombinatie.
Dat heeft het voordeel dat u kunt luisteren terwijl u kijkt terwijl u opneemt terwijl u kookt terwijl u praat terwijl u slaapt'.   

van Kooten en de Bie