maandag 22 november 2010

Ding 20 Online Muziek luisterenNaar dit ding heb ik erg uitgekeken en er is heel wat in te ontdekken. Ik heb Last FM bekeken, ook een account aangemaakt. Last.fm is natuurlijk vooral een sociaal netwerk.

Een mooie manier om elke dag van iets nieuws te genieten en je muzieksmaak uit te breiden.
Er zijn veel van deze websites, ik vond SoundClouds ook wel leuk, daar kan je ook heel simpel liedjes delen met anderen. Gratis en geen beperkingen. Ga ik me zeker nog verder in verdiepen.Groofshark leek me ook wel wat maar het is weer zoveel !! Ik ben daar (nog) niet verder mee gegaan. Het scheelt natuurlijk dat ik deze week al  SPOTIFY  had bekeken en er veel mee bezig ben geweest.

Muziek ontdekt en herontdekt veel teveel om in die 20 uur die je per maand gratis krijgt af te spelen. En ook bij deze site deel je je interesses met andere luisteraars. Bij ons thuis staat de PC in de keuken dus ik kan als ik wil de hele dag luisteren,dat gebeurt dus ook en niet allen door mij maar door het hele gezin.

Bijna alle gezinsleden gingen vrolijk hun eigen muziek op mijn Spotify plaatsen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling, zij hebben nu hun eigen account. Nadeel blijft natuurlijk wel dat je alleen kan luisteren op je PC, en als je echt goed muziek wil luisteren is dat via een installatie veel mooier. Ik denk dan ook dat het met het dalen van de uitleencijfers van de CD's wel meevalt.

Hoe kunnen we dit soort media gebruiken voor de bibliotheek?
Je zou afspeellijsten kunnen  sturen naar een Facebook site, Twitter account of gewoon een button, zoals hiernaast, op onze site plaatsen.Ik heb op de zijbalk  een button gezet, dan open je mijn Spotify pagina en kan je even luisteren naar mijn favorieten,

I have my own particular sorrows, loves, delights; 
and you have yours. 
But sorrow, gladness, yearning, hope, love, belong to all of us, 
in all times and in all places.
  Music is the only means whereby we feel these emotions in their universality. 

H.A. Overstreet