maandag 6 december 2010

Ding 23 Evaluatie
En dan zomaar ben je aan je laatste Dingetje toe, ik begon al een beetje weemoedig te worden. Maarrr...tot m'n grote verrassing lees ik op de mail dat deze 23 dingen een vervolg heeft. Helemaal Geweldig!! Natuurlijk doe ik mee, Graag zelfs!!

Met een flinke dosis scepsis en enige reserve begon ik bijna 3 maanden geleden aan deze cursus. Ik zie wel waar het schip strand dacht ik toen. Nou niƩt dus, ik vaar nog steeds, niet dat het allemaal voor de wind ging, ik heb wel eens flink zitten foeteren voor de PC als het niet ging zoals ik wilde. Soms moest ik alle zeilen bijzetten maar uit eindelijk is het allemaal wel gelukt.

Het meest leuke vond ik toch wel het vorm geven aan het blog,de plaatjes en citaten zoeken (wel eens gedacht; Waar ben ik aan begonnen!)  Waar ik van de meeste onderwerpen wel gehoord had maar bij benadering niet wist wat het inhield ben ik nu, in meer of mindere mate, op de hoogte van RSS, Wiki's  en alle andere dingen die de revue gepasseerd zijn.
Niet dat ik overal iets mee ga doen vermoed ik, maar met een aantal zeker wel. Ik ben in ieder geval blij dat ik ze heb leren kennen en ik heb m'n best gedaan om het zo goed mogelijk te doorgronden. Lastiger vond ik het schrijven van de blogtekst, wikken en wegen, woorden,zinnen veranderen, toevoegen, weer weg halen.... Het duurde lang voordat ik tevreden was.Twijfel, twijfel !!

Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
(Herman Finkers)

En ja...dan gaat er veel tijd in zitten.Om inhoudelijk vernieuwend te zijn terwijl er al zoveel over geschreven is valt gewoon niet mee. Nou hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, dat werd ook niet van je gevraagd maar ik wilde toch iets essentieels bijdragen. Ik weet niet of ik daar in geslaagd ben.

Leuk vond ik het volgen van de andere bloggers en nog leuker vond ik de reacties op mijn berichten. Er zijn collega's die zeer regelmatig reageerden, ik heb het erg gewaardeerd. Jos, Marga, Marjolein en de anderen.... Bedankt hiervoor!!

De cursus maakt dat je gaat nadenken over hoe je Dingen kunt toepassen in het belang van je eigen bieb.
Ikzelf heb het idee dat ik een aantal onderwerpen beter begrijp en een bredere basis heb opgebouwd.Het is duidelijk dat de wereld veranderd en wij gaan mee, daar ben ik zeker van. Daar gaan we voor.!