maandag 29 november 2010

Ding 21 Aquabrowser en dergelijkeAquabrowser, My Discovery's. Ik werk er nooit mee en dat zal ook niet zo snel gaan  gebeuren. Ik had geen idee wat het precies inhield en na het bekijken van de informatie kon ik er nog eigenlijk niets mee.

Eerst m'n licht maar eens opgestoken bij de collega's die er beroepshalve mee te maken hebben, de algemene tendens was niet echt positief. Veel gehoorde opmerking was dat je in die woordenspin toch niet echt kon vinden wat je werkelijk zocht. Een collega vertelde wel dat ze via Aquabrowser de juiste CD had gevonden voor een klant terwijl ze maar twee trefwoorden had; de componist en het aantal muzikanten die het stuk speelde. Ik vond het knap.

Toen zelf aan de gang gegaan met een onderwerp dat mij interesseert: Art Deco. Ik wilde iets meer weten over de toepassing van Art Deco in theater Tuschinski in Amsterdam. Mezelf aangemeld bij WordCat en via deze site geprobeerd mijn informatie te krijgen, ik vond één titel : Theater Tuschinski : restauratie van een droom. Graag had ik dat exemplaar even ingekeken maar dat gaat niet, tenminste.. ik weet niet hoe het moet.

Toch heb ik wel wat gevonden, via cWise kom je ook heel makkelijk in Aquabrowser waar ik toch een paar hele mooi exemplaren vond in de catalogus van Noord en Zuid Holland. Dat is voor mij voorlopig genoeg.

Ik hoor en vergeet. Ik zie en onthoud. Ik doe en ik begrijp
Confucius