zondag 11 september 2011

Egeltjes

Nadat eerst de ene buurvrouw een egelnest heeft weggehaald, wat ik al belachelijk vond zei de andere buurvrouw vandaag dat een van de twee jonge egeltjes die bij ons in de tuin hun nestje hebben in hun vijver was verdronken. Potverdorie, maak even een trappetje voor die beestjes.
En toen was er nog maar een.........

Manuscripta Maandag 5 September 2011


Het weerbericht volkomen verkeerd geïnterpreteerd zeker, want op sandalen in een
zomers jurkje, zonder plu, in de stromende regen naar het station gefietst waar ik met 3 collega's had afgesproken om Manuscripta te bezoeken.
De vakdag dit jaar, vorig jaar met Jacqueline op zondag geweest, wat erg goed was bevallen maar ivm haar vakantie ging dat niet dit jaar.
Eenmaal aan gekomen bij de Westergasfabriek ( altijd leuk om daar weer te zijn) eerst maar eens koffie in de Gashouder waarna we meteen konden aanschuiven bij :
Patrick van Hees, schrijver van de "Geluksproffesor" wat een exclusieve inspiratie zou moeten zijn voor werkers in het boekenvak. Hij gaf 15 gouden gelukstips voor boekenvakkers. Soms boeiend, maar soms zaken die mij onwaarschijnlijk lijken, Maar goed, ieder z'n vak. Misschien moet ik het boek eerst eens lezen en naar Cambridge gaan  (de hoofdpersoon in het boek vlucht naar Cambridge om het grote geheim van een gelukkig leven te vinden) voor ik oordeel.
Verder in de Zuiveringshal:Wie is er nog bang voor het e-boek, 
De allerlaatste stand van zaken op het gebied van elektronische boeken door Mariette Koekoek.  Nou ben ik geen fan van het e-boek maar in de hal zelf was ook genoeg te zien dus die twee dingen konden we combineren.
Terug in de Gashouder konden we luisteren naar Kristiane Backer de schrijfster van Van MTV naar Mekka, ze werd geintervieuwd door Najoua Bijjir
Als een van de eerste presentatoren van MTV Europe interviewde ze Bowie, The Stones en andere grootheden. 
Ze leerde ook de Pakistaanse cricketspeler Imran Khan kennen en via hem de islam. Ze bekeerde zich, vond innerlijke vrede en streeft naar meer begrip voor de islam.
Op zich wel boeiend hoor maar je zou bijna vergeten dat er ook een gulden middenweg bestaat, niets is alleen maar zwart of wit denk ik.
Verder naar Ketelhuis 1  Hoe je jongeren aan het boek krijgt, leek interessant, was het ook maar ging over musea ipv bibliotheken. Maar goed je kon het naar de bibliotheek vertalen.
De musea is het gelukt, waarom zou het met boeken niet lukken om jongeren te bereiken? Zoek je doelgroep op. Dat zegt een van de bekendste Nederlandse marketeers Paul Postma. Ook Yvonne van Sark boekt succes met dat principe in de jongerenmarketing. Ze is de auteur van ; Puberbrein binnenstebuiten.


In de Westerliefde tenslotte :Hogere verleidings kunst in boekhandel en biliotheek
Arjan Oosterlee legt met sterke praktijkvoorbeelden uit hoe kennis van de klant echt kan worden gebruikt om van boekhandelsbezoekers kopers te maken, zelfs in tijden van crisis. Daarna de opmerkelijke toekomstvisie van wereldberoemde bibliotheekgoeroe en trendwatcher Stephen Abram. 
Het was warm in de Westerliefde, en het geluid bar slecht, dus af en toe nauwelijks te verstaan bovendien de laatste spreker in het Engels zodat ik nogal wat gemist heb ben ik bang.
Al met al best een leuke dag maar volgend jaar maar weer op zondag, ik kom tenslotte voor de boeken en hun schrijvers