woensdag 14 september 2011

Het mooiste woord.

De Taal 10 daagse gaat bijna van start en een van de onderdelen is  "Het mooiste woord " In de bibliotheken komt een gouden tafelkleed en een logboek waarop de bezoekers hun mooiste woord kunnen schrijven.
Reden voor mij om eens na te denken wat voor mij het mooiste woord is.  Er zijn er veel, Liefde , Vriendschap, Leven, maar ook Meanderen, Regenboog of Orchidee. Wat te denken van FeeĆ«riek of Kristal....
Bargoens vind ik ook leuk; Achenebbisj,  Hassebassie, Pieremachochel, noem maar op.

Maar het mooiste woord voor mij komt uit het West - Fries, M'n Woif. Een aantal jaar geleden, toen er veel verdriet was in onze familie na het overlijden van een nog jong schoonzusje en toen duidelijk werd dat mijn vader ook niet meer beter zou worden sprak mijn tante me vaak zo aan. In een tijd dat je zelf sterk moest zijn voor je moeder, broer en zijn kleine kinderen, je eigen kinderen, bracht me dat troost. Even zelf schuilen en geborgen voelen, zo'n klein woord kan veel betekenen. Ik heb het haar nooit verteld, eigenlijk vind ik dat jammer.Ze is nu zelf pas overleden, ik hoop dat ik haar kinderen kan troosten.