maandag 29 november 2010

Ding 21 Aquabrowser en dergelijkeAquabrowser, My Discovery's. Ik werk er nooit mee en dat zal ook niet zo snel gaan  gebeuren. Ik had geen idee wat het precies inhield en na het bekijken van de informatie kon ik er nog eigenlijk niets mee.

Eerst m'n licht maar eens opgestoken bij de collega's die er beroepshalve mee te maken hebben, de algemene tendens was niet echt positief. Veel gehoorde opmerking was dat je in die woordenspin toch niet echt kon vinden wat je werkelijk zocht. Een collega vertelde wel dat ze via Aquabrowser de juiste CD had gevonden voor een klant terwijl ze maar twee trefwoorden had; de componist en het aantal muzikanten die het stuk speelde. Ik vond het knap.

Toen zelf aan de gang gegaan met een onderwerp dat mij interesseert: Art Deco. Ik wilde iets meer weten over de toepassing van Art Deco in theater Tuschinski in Amsterdam. Mezelf aangemeld bij WordCat en via deze site geprobeerd mijn informatie te krijgen, ik vond één titel : Theater Tuschinski : restauratie van een droom. Graag had ik dat exemplaar even ingekeken maar dat gaat niet, tenminste.. ik weet niet hoe het moet.

Toch heb ik wel wat gevonden, via cWise kom je ook heel makkelijk in Aquabrowser waar ik toch een paar hele mooi exemplaren vond in de catalogus van Noord en Zuid Holland. Dat is voor mij voorlopig genoeg.

Ik hoor en vergeet. Ik zie en onthoud. Ik doe en ik begrijp
Confucius

3 opmerkingen:

 1. Tja,

  De meningen zijn ouderwets verdeeld. Voor de klant is het wel aardig maar of je altijd je doel bereikt vraag ik me ook soms af. Het maakt het in ieder wel leuk om naar te kijken. Het tempo zit er nog goed in merk ik :-). Klasse hoor.....

  Het Spoor Bijster

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je toch steeds mooie spreuken. Het blijft iedere keer weer een verrassing waar je mee komt. Art Deco vind je ook heel mooi in Praag. Misschien nog eens op je wensenlijstje zetten?
  Wat die woordenspin betreft : het kan goed werken om een creatief proces in te gaan (vroeger gebruikte ik dat bij workshops gedichten maken met jonge kinderen, maar voor het inlichtingenwerk heeft het mij nog niet overtuigd. Het lijkt mij wel bruikbaar als je veel tijd hebt om te speuren naar onderwerpen waar je interesse in hebt, maar dat ligt anders bij het snel beantwoorden van een vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zou het net als 100 talenten aansluiten bij een ander soort gebruiker dan we veel in de bibliotheek kennen. Voor minder gestructureerde zoekers die het SISO niet kennen en voor wie trefwoorden abacadabra zijn?

  BeantwoordenVerwijderen