woensdag 13 oktober 2010

Ding 10 Social bookmarking en Delicious


Aan de gang met Delicious, wat op zich best voorspoedig ging. Een account aangemaakt, wat steeds een yahoo adres gaf, hoe dat nou weer kan??? Ik had het filmpje goed in me opgenomen blijkt het weer anders te gaan. Maar goed, ' ik ben waar ik wezen wou '.  Hoe dan ook, soms heb ik wel het gevoel dat het meer geluk dan wijsheid is.... Een aantal websites toegevoegd.  Ik weet niet of ik hier veel mee ga doen, maar je weet het nooit, ben ik in ieder geval op de hoogte. Ik vind het zinvol dat ik weet van het bestaan van deze site, hoe het werkt(?) en wat de bedoeling is. Voor inlichtingenmedewerkers lijkt Delicious me erg handig, de bookmarks binnen hun eigen vakgebied raadplegen en toevoegen. Je houdt een goed overzicht van alle interessante sites die je tegenkomt.

Alleen is het bureaublad van onze pc nu een puinhoop, de icoontje's van Delicious staan op allerlei plaatsen, waar ik ze niet wil hebben. Eerst maar eens zorgen dat dat weer een beetje op orde komt.


·         "Daar heb ik geen archief voor nodig, daar heb ik mijn vrouw voor."
Mart Smeets op de vraag of hij thuis een beeldarchief heeft met zijn dieptepunten

2 opmerkingen:

  1. Fijn zo'n iconenrijk op je bureaublad. Dat was dus even aan een opruimbeurt toe. Maar jouw Delicioustip voor inlichtingenmedewerkers is een juiste. Je kunt het allemaal verdelen over mappen/onderwerpen en dan ben je sneller bij betrouwbare sites die je in Delicious opgenomen hebt. Ik werk er wekelijks mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de werkomgeving van Delicious niet zo geweldig maar het is wel functioneel. Zodra Google de bladwijzers op je iGoogle gedeeld aan gaat bieden zie ik wel weer meer mogelijkheden.

    Het Spoor Bijster

    BeantwoordenVerwijderen