zondag 10 oktober 2010

Ding 9

Dit is voor mij een van de lastigste dingen, wat kan ik verder nog toevoegen aan alle ideeën door alle deelnemers van 23 dingen gemeld in hun blog. Ik beleef ontzettend veel plezier aan deze cursus. Ik kom op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest en leer veel over de mogelijkheden die internet te bieden heeft. Geen bibliotheekmedewerker kan de impact van internet op bibliotheken negeren en daarom is het zaak om bij te blijven. Belangrijk is dat het bekend is wat er te zien is op het internet. Bibliotheek  Langedijk heeft een blog maar daar wordt niet of nauwelijks op gereageerd, dus hoe krijg je de leners zover dat ze actief reageren.Ik denk dat het heel gebruiksvriendelijk moet zijn anders nemen veel mensen de moeite niet, Ik vind interactie belangrijk, hoe kunnen wij u beter helpen maar dan moeten de mogelijkheden wel bekend zijn bij het publiek. Duidelijkheid via de website en de videoschermen in de bibliotheek maar ook via de nieuwsbrief en de posters. Vaak hoor je van klanten dat ze niet begrijpen hoe de website werkt, hoe in te loggen en hoe dan verder, dus voorlichting op dat gebied lijkt me een pré."Als ik maar genoeg woorden gebruik zit de waarheid er vanzelf tussen"  .Freek de Jonge...Maar is dat de bedoeling? Dacht het niet,daarom laat ik het voorlopig hierbij.

2 opmerkingen:

  1. Dit vind ik ook een van de lastigste Dingen: hoe in de bieb in te zetten. Als klanten niet reageren of niet weten hoe het moet, waarvoor doe je het dan? Want het aanbod is al heel groot en soms zie je door de bomen het bos niet meer...hier moeten we heel goed over nadenken...Cursus BiebDingen voor klanten opzetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je spreekt je gevoel mooi uit en hier zit dan ook het knelpunt voor de bibliotheken. Hoe steken we hier op in...? De koppeling met met lezen en het digitale ligt erg voor de hand maar wat gaan we doen...? Het anticiperen op het gebruik van de bibliotheek (lezen) is een goede ingang.

    Het Spoor Bijster

    BeantwoordenVerwijderen