zaterdag 19 februari 2011

Ding 25 Screencasten

Een paar leuke collega's gemobiliseerd en een vrije zaterdagavond gepland voor ding 25:  De Screencast. Nooit van gehoord en het leek me een heel gedoe. Het vergt nogal wat voorbereiding. Dat we iets wilden maken met geluid dat stond vast maar ik heb geen microfoon die aangesloten kan worden op de PC. Gelukkig zijn beide collega's in het bezit van een laptop uitgerust met microfoon.

Er moesten nogal wat knopen worden doorgehakt,Zoveel hoofden zoveel zinnen! Welk onderwerp,welke screencast,wie spreekt in,welke muziek. Het onderwerp is op zich weinig origineel, dit soort filmpjes is vaker te zien maar we wilden iets laten zien wat in verband staat met de bibliotheek.Screen-O-Matic leek ons de meest eenvoudige om mee te werken dus toen eenmaal besloten was hoe en wat zou het er vrij snel op moeten staan. Zou.....want voor je het weet belandt je in een krampachtige lachstuip waar je niet zomaar uit komt.

Eerst maar weer koffie! en toen het er uiteindelijk opstond bleek dat we het verkeerde formaat gekozen hadden waardoor het niet geüpload kon worden naar YouTube De boel aangepast maar toen zag het er opeens héél anders uit. Maar weer overnieuw dan.We zijn er best een tijd mee bezig geweest maar het was een plezier om met deze collega's te werken. Maar dat wist ik al......

Of het toepasbaar is voor de bibliotheek? Deze versie waarschijnlijk niet maar om zoiets op de website te plaatsen denk ik wel. 
                                Made by Erica, Hilde en Anita.

Ik heb tranen gelachen, onnozel gedaan,
en tenslotte tevreden het licht uit gedaan

Guus Meeuwis
i

5 opmerkingen:

 1. Top screencast. Jammer dat jullie maar één blooper hebben geplaatst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er super uit!Het zal een hele klus zijn geweest, maar het resultaat is ernaar. Hier heeft de lener wat aan! Inderdaad jammer dat we maar één Blopper kunnen zien.Of zijn er geen andere Bloopers meer geweest?
  Klasse meiden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat jij de screencasts voor de bieb maar moet inspreken, je hebt er een goede stem voor! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig gedaan en al die lachsalvo's kan ik me bij jullie drietjes goed voorstellen. Als dit soort leuke avondjes tot zulke mooie bijdragen leidt, moeten jullie dat misschien vaker organiseren :)
  Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Top gedaan. Ik heb bij de anderen al een opmerking over de muziek gemaakt. Dat je een screencast goed moet voorbereiden is jullie ook duidelijk geworden. Je moet 'm eerst droog voordoen, exact weten welke stappen en muisklikken noodzakelijk zijn. Dan opnemen en je muis heel doelgericht bewegen. Veel mensen bewegen hun muis heel schokkerig en chaotisch en voor een kijker is dat echt niet te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen