maandag 7 maart 2011

Ding 26 Privacy

Bij het Googelen van mijn naam kreeg ik 87 pagina's en 7.5200.000 resultaten en ik vond mezelf (gelukkig) niet makkelijk terug. Veel ging er over mijn voornaam, die de achternaam bleek van een profvoetballer  en m'n achternaam is de meest voorkomende in Nederland, dus vandaar.
Mijn blognaam komt ook veel voor (Oei !)  kapsalons en schoonheidspraktijken  heten soms ook zo, maar na enig zoeken vond ik mezelf  terug maar dat vind ik allemaal niet zo boeiend. Wat ik niet kwijt wil schrijf ik niet op !

Wat ik me wel afvroeg is hoe veilig zijn je bankgegevens als je op internet bankiert of betaald via Ideal ?
De banken erkennen dat internetbankieren nooit voor 100% veilig kan zijn en dat schade door problemen met het programma of de beveiliging voor rekening van de gebruiker is.

Apparaten zoals telefoons en misschien GPS toestellen die vastleggen waar we zijn, met wie we contact hebben, en wat voor informatie we uitwisselen. Dit kan een bron van informatie zijn.

Ik las op www.prodocent.nl.. Wie bij Google een account aanmaakt krijgt niet alleen toegang tot veel diensten maar geeft ook veel weg. Google weet en onthoudt welke informatie je zoekt en welke websites je bezoekt en de mail die je krijgt via Google wordt geanalyseerd om bijpassende reclamebanners te kunnen presenteren. Nou was me dat als wel eens opgevallen maar ik dacht, heel naïef, dat dat toeval was. Over mediawijsheid gesproken! 

1 opmerking:

  1. Je hebt een paar hele duidelijk filmpjes geplaatst. Het geeft duidelijk aan dat je met je privacy moet oppassen. Je hebt het alleen niet altijd zelf voor het zeggen. Het kunnen anderen zijn die iets te makkelijk jouw gegeven op het net zetten. Bedrijven kunnen steeds makkelijker gegevensbronnen koppelen en daarmee een goed plaatje krijgen van wie jij bent. Google is daar een voorbeeld van, maar Facebook heeft ook een behoorlijke reputatie.
    Je moet jezelf wel altijd afvragen welke informatie je wel en niet op het net wilt zetten. Maar het blijft een feit dat wanneer Nederland een dictatuur zou worden dan zou het voor de bewindvoerders heel makkelijk zijn om inzicht te krijgen in wie jij bent, waar je bent en wat je doet. En je ziet inderdaad dat onder het mom van "veiligheid" plotseling allerlei dingen toegestaan wordt, waar we tot voor jaren teug nooit van gedacht hadden dat dat ooit mogelijk zou zijn. Kijk maar eens wat er allemaal gescreend wordt als je reist via Schiphol.

    BeantwoordenVerwijderen