vrijdag 8 april 2011

Ding 29 Mobiel Internet


Sinds 1 maand in het bezit van de iphone 4, een beetje decadent vind ik maar vanwege een zakelijk abonnement toch redelijk te betalen en wat is het leuk!
Voor mij meer een speeltje, voor mijn echtgenoot zakelijk gezien bijzonder handig. Omdat ik dit onderwerp al bij de 23 dingen heb behandeld ben ik gericht gaan zoeken naar de app's voor de bibliotheek. Ik vond deze;   De Bieb app  
www.iphoneappsblog.nl:
Veel Nederlandse bedrijfjes zijn druk bezig met het ontwikkelen van hun eigen App.   
Het leuke is, dit is niet gemaakt door een grote partij, maar door een student Medicijnen met een uit de hand gelopen hobby. Hij heeft duizenden regels code op zijn zolderkamer getikt tussen het leren van zijn tentamens door. En nu is het resultaat te zien op iTunes.Het is idee is super, nooit meer een boete betalen voor je boeken uit de bibliotheek. Deze App stuurt je automatisch een push berichtje als de uitleenperiode bijna is verstreken. Ideaal! En het gaat verder. Want je kan nu met je App zoeken naar boeken, cd’s en dvd’s in (bijna) elke bieb van Nederland. Je ziet welke boeken beschikbaar zijn en welke boeken uitgeleend zijn 

Als ik de informatie moet geloven was Kennemerwaard er bij aangesloten en zou het moeten werken.
App erop gezet maar helaas, ik krijg steeds 0 op het scherm terwijl ik toch zeker weet dat het exemplaar wat ik zocht aanwezig is. Ik kom net van m'n werk en heb het net nog zien staan ! Bibliotheek Rotterdam toegevoegd en dat werkt probleemloos. Jammer, maar ik weet hoe het werkt en het lijkt me gaaf. Misschien werkt het binnenkort wel. Het leek me juist zo leuk om een klein boekenkastje op m'n mobiel te hebben.
De bibliotheek app werkt alleen voor leden van de Brabantse Bibliotheken dus dat schiet ook niet op.
  
Nog even de mogelijkheden op een rijtje;

 • Geleend: in één oog opslag is te zien welke materialen geleend zijn en tot wanneer de uitleentermijn loopt. Via pushberichten laat De Bibliotheek bovendien weten wanneer items terggebracht moeten worden.
 • Verlengen: met een simpele ´druk op de knop´ kunnen de materialen verlengd worden.
 • Zoeken:  kan op basis van titel, auteur, ISBN of met de scannerfunctie.
 • Reserveren: de gevonden titel kan direct gereserveerd worden, via de mail bevestigt de bibliotheek deze reservering.
 • Verlanglijst: een interessante titel kan hier opgeslagen worden.
 • Bibliotheken: er kan direct contact gemaakt worden met de bibliotheek door te bellen of te mailen.
 • Leden: naast de eigen gegevens kunnen ook gegevens van huisgenoten of gezinsleden toegevoegd worden.
Ik heb veel plezier van m'n iphone, aleen het spelletje Angry Birds is niet aan mij besteed, ik word er doodnerveus van als die groene varkentjes niet na 2 keer plat gaan.
En.... de iphone heeft ook een nadeel, iets wat twee van mijn gezinsleden inmiddels ondervonden hebben ; Als ie valt is ie stuk !! 


1 opmerking:

 1. Jeetje wat zonde. Voor mij altijd reden om er een beschermhoesje om te doen.

  We zijn hard bezig om alle Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken aan te sluiten bij de bibliotheekapp. Soms is het handiger als iemand het gewoon doet zonder zich aan alle heersende structuren te storen. We hebben serieuze en pittige gesprekken gevoerd over het beschikbaar maken van een seintje als je boek teruggebracht moet worden. Telaatgelden maken een serieus onderdeel uit van de bibliotheekbegroting. Dat te moeten missen boezemt menig bibliotheekdirecteur angst aan... Ik denk er het mijne van.

  BeantwoordenVerwijderen